Četvrtak, 24.10.2024.

Bakir Izetbegović: “SDA je pomalo umorna” / GDJE JE IŠČEZLA POZNATA ALIJINA REČENICA “Mi se nećemo umoriti” i kako na Bakirov umor gleda Bisera?

Petak, 04.02.2022. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Sinoć je predsjednik SDA Bakir Izetbegović gostujući na Federalnoj televiziji izjavio nešto što je u suprotnosti sa rečenicom njegovog rahmetli babe, prvog predsjednika Predsjedništva BiH i SDA Alije Izetbegovića.

“Sile koje nasrću na Bosnu će se umoriti, mi se nećemo umoriti”, kazao je onomad Alija Izetbegović.

Ova rečenica postala je sastavni dio piskaranja po društvenim mrežama SDA-ovih uhljebljenih botova, raznih mulahusića, linga, selimbegovića itd. Svaku svoju “mudrost” zaključivali bi ovim riječima.

Od sinoć je moguće da će se sve promjeniti, obzirom da je Bakir svojom izjavom zapravo rekao da to nije istina i da je on, zapravo cijela SDA “POMALO UMORNA”.

“Jako dugo u ovom svemu učestvujemo. Konaković recimo unosi jednu novu energiju. On ima jedan novi entuzijazam, ima neke nove ideje i mislim da bi možda on bio pogodna osoba, i njegova stranka, da bude medijator i mislim da on i ne bježi od toga”, kazao je sinoć Bakir.

Nije poznato kako je na ovakvu izjavu reagovala ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, obzirom da je samo prije nekoliko dana tvrdila kako nemamo pravo da budemo umorni.

“Niko nema pravo da bude umoran. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svjetlo, nešto da pojede, ne može biti umoran. Mi smo razmaženi”, odlučno je rekla Turković, a svoje navode potvrdila i dan poslije javnim oglašavanjem na ovu temu.

Po Biserinom shvatanju životnih prilika u BiH, Bakir je zapravo jedan razmaženi lider stranke.

Evidnetno je da je i na društvenim mrežama među stranačkim botovima sinoćnja izjava Bakira izazvala zbunjenost. Botovi zapravo više nisu sigurni da li se treba koristiti Alijina ili izjava njegovov sina Bakira. Čeka se konačan stav Centrale SDA po ovom pitanju, a do tada: “BOTOVI, VOLJNO!”

(PRESS)