Srijeda, 23.10.2024.

Sanela Prašović-Gadžo (SBB) nakon što je prihvatila kandidaturu za načelnicu Novog Grada: Hvala na podršci!

Petak, 14.08.2020. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Sanela Prašović-Gadžo generalna sekretarka SBB-a prihvatila je danas kandidaturu za načelnicu Općine Novi Grad Sarajevo.

Tim povodom na svom Facebook profilu obratila se javnosti sa slijedećom porukom:

“Jasno je da su problemi kojima svakodnevno svjedočimo od lokalne do najviše razine vlasti iznimno složeni i zahtijevaju punu pažnju i rješavanje.
Stoga me iskreno raduje i čini mi iskrenu čast i zadovoljstvo što je Savez za bolju budućnost BiH prepoznao da je vrijeme da u Sarajevu jednu poziciju načelnice općine preuzme žena.
Dragi prijatelji, komšije i susjedi, moje Sarajlije, predložena sam i prihvatila sam kandidaturu za načelnicu općine Novi Grad Sarajevo.
Ja sam rođena i evo gotovo 50 godina živim i radim upravo na području općine Novi Grad. Poznajem sve probleme, neuređenosti, pojedinosti koje otežavaju život građana ove općine i znam kako ih riješiti.
U politiku sam zakoračila prije dvije godine kao potpuno realizovana osoba u životu. Kao novinar dobitnica sam domaćih i inozemnih nagrada za svoj rad. Deset godina sam uspješno vodila i bila direktor Produkcijske kuće TIM System koja je u vrhu, ne samo državne, već i regionalne referentnosti po kvaliteti rada.
U Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH sam preuzela zastupnički mandat 2018. godine. Nisam šutjela na sjednicama već sam bila glasna i pokrenula sam mnoge kvalitetne procese, zaustavljala one koji nisu dobri za građane, inicirala odluke koje direktno doprinose boljem životu građana.
Magistar sam odnosa s javnošću i trenutno sam na doktorskom studiju komunikacijskih nauka.
Novi Grad je moj dom i zajedno cemo drage Sarajlije stanovnici sa poručja ove općine učiniti da ova općina postane siguran, prosperitetan i ugodan dom za sve nas.
Hvala svima na porukama koje mi već upućujete. Hvala što mi dajete podršku.

https://www.facebook.com/100003397149760/posts/2994678940655315/