Srijeda, 23.10.2024.

Pronails Premium Salon Beauty by Mia – kvalitet i vrhunske usluge

Četvrtak, 13.08.2020. | Lifestyle

Posjetili smo Pronails Premium Salon Beauty by Mia koji se nalazi na adresi Zmaja od Bosne 34, te razgovarali sa vlasnicom Miom Klico o uslugama koje salon nudi, te po čemu se razlikuje od drugih.

Vedra i nasmijana Mia, za početak nam je rekla da je partner Pronails-a koji nudi proizvode vrhunskog kvaliteta, za njegu ruku, stopala i noktiju, te da se u salonu koriste isključivo i jedino samo Pronails proizvodi.

Pored usluge klasičnog manikira, nadogradnje i izlijevanja noktiju, trajnog laka i estetskog pedikira, u ovom salonu možete potražiti i tretmane poput maderoterapije, ruskih trepavica, oblikovanja i farbanja obrva, ali i Vacumslim 48 tretmana.

Trenutno imamo akciju do 18.8., a koja podrazumijeva popust na usluge maderoterapije i Vacumslim 48 tretmana, pa tako 6 tretmana Vacumslima i 10 tretmana maderoterapije (stomak, noge i gluteus) plaćate 450 KM umjesto 510 KM, pojasnila nam je Mia.

Bili smo znatiželjni šta tačno znače navedeni tretmani, pa nam je Mia rado odgovorila na postavljena pitanja.

Šta je to Vacumslim 48?

Vacuslim 48 je najnoviji i najučinkovitiji tretman za lokalizovano topljenje masnih naslaga i zatezanje kože. Kombinacijom serijskih preparata i specijalno dizajnirane vakuum “kese” moguće je, tokom samo jednog tretmana, izgubiti nekoliko centimetara u obimu struka, butina, zadnjice ili nadlaktica. Može se primjenjivati kao samostalan tretman, a u ovom salonu ga koriste  i kao dopunu za postizanje boljih i bržih rezultata u drugim anticelulit tretmanima kao što su: maderoterapija, lipoliza i ručne anticelulit masaže.

Koji su efekti Vacumslim 48 tretmana?

Efekti su brojni, a najvažniji su vidljivo smanjenje obima tretiranog dijela nakon prvog tretmana, poboljšanje izgleda i tonusa kože, eliminacija viška tečnosti, te razlaganje masnih naslaga.

Možeš li nam reći nešto više o maderoterapiji?

Maderoterapija (terapija drvetom) je terapija koja potiče iz Kolumbije i koja se zasniva na korištenju anatomski izrađenih elemenata od drveta što čini terapiju 100% prirodnom bez alergijskih reakcija na koži. Ova terapija predstavlja alternativu regularnoj masaži za klijente sa disproporcionalnim, lokalizovanim masnim naslagama i celulitom. Prednost korištenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata je omogućavanje intenzivnog pritiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima. Tehnika ovakve masaže podrazumijeva serije pokreta koji se ponavljaju koristeći preko deset različitih drvenih elemenata. Primjenjujući ove elemente na mišiće, masne naslage i celulit stimulišemo limfni sistem tijela i time ga oslobađamo od nagomilanih toksina. Ovo oslobađanje od toksina podstiče metabolizam na sagorijevanje masti. Također, razbijaju se džepovi upornog celulita, smanjuju se nabubrenja na koži i omogućava se ravnjanje “narandžine kore”.

Za šta se preporučuje maderoterapija?

Preporučuje za opuštanje tijela i uma, stimulaciju limfnog sistema, eliminaciju toksina, ubrzanje metabolizma, razbijanje celulita, sagorijevanje masti, tonus i zatezanje, redukciju obima… Masažom dopiremo duboko unutar kože čime se aktiviraju ćelije iznutra. Zbog toga terapija je posebno efektivna za: redukciju struka, eliminaciju sjedalnog dijela na bokovima, definisanje nogu, zatezanje butina i nogu, te smanjenje obima stomaka.

U našem salonu se radi minimalno sa 12 maderoelemenata. Također u salonu dajemo edukaciju za maderoterapiju od strane licenciranog edukatora – mene, u saradnji sa  višim fizioterapeutom Sezurlija Mitrović Ivanom iz Beograda, detaljno nam je objasnila.

Ukoliko želite kvalitetne usluge od pravih profesionalca, sa najkvalitetnijim proizvodima Pronails Premium Salon Beauty by Mia je pravo rješenje za vas.

Kontakt telefon: 060 31 84 484

Instagram: premiumsalonpofalici