Srijeda, 23.10.2024.

Kako da imate lijepe i nježne usne ovog ljeta

Četvrtak, 13.08.2020. | Lifestyle

Ako su ispucale i bezbojne usne vaša realnost, vrijeme je da ovog ljeta promijenite nešto po tom pitanju.

San svake mlade djevojke je da ima nježne usne, koje će biti neodoljive suprotnom polu u svojoj predivnoj ružičastoj nijansi. Iako većinu vremena djevojke preferiraju ruž na usnama, nema ničeg senzualnijeg od prirodno lijepih usana. Ružičasta nijansa usana je odraz dobrog zdravlja, s toga je važno da se zdravo hranite i bavite fizičkom aktivnošću. S druge strane, usne su najosjetljiviji dio našeg lica i izložene su različitim utjecajima, zbog čega je važno da budu adekvatno hidrirane, budući da nemaju spoljne žljezde koje ih vlaže. 

Kako da ih učinite savršenim, otkrijte u našoj galeriji:

HIDRATACIJA USANA

Suhoća i ispucalost usana je veliki problem koji, ako se ne tretira na pravi način, izaziva pojavu tamnih i pigmentiranih usana. Balzam za usne bi trebalo uvijek da vam je pri ruci ako imate ovakvih problema. Njegovo često nanošenje u toku dana spriječiće suhoću usana, ali i eliministi navike grickanja usana. Pobrinite se samo da birate prirodne balzame koji ne pogoršavaju stanje kada prestanete da ih koristite. Balzami sa pčelinjim voskom, glicerinom, bademovim uljem i vitaminom E su visoko preporučljivi. Ulje sa vitaminom E prije spavanja je magični trik koji uvijek uspijeva.

UNOSITE DOVOLJNO TEČNOSTI U ORGANIZAM

Ako dovoljno sebe hidrirate i vaše usne će imati manje problema sa dehidratacijom. Unošenje tečnosti u organizam je ključno u toku ljeta, ali je jednako važno i tokom drugih godišnjih doba. Unutrašnja hidratacija daje usnama predivnu ružičastu nijansu, koja je trajnija od spoljne primjene ovlaživača.

PRIJE NANOŠENJA RUŽA NANESITE SLOJ BALZAMA ZA USNE

Kako se ne biste suočili sa suhim i ispucalim usnama nakon što je na njima više sati bio ruž, nanesite na njih tanak sloj balzama za usne. Ovo će im omogućiti da ostanu hidrirane i da izgledaju lijepo tokom čitavog dana. Također, preporučljivo je da izbjegavate mat ruževe koji doprinose suhoći usana.

ODRADITE PILING USANA

Vjerovali ili ne, i vašim usnama je potreban piling. Ovaj postupak im pomaže da se obnove i oslobode viška slojeva koji im daju neprivlačan izgled. Piling za usne možete napraviti vrlo jednostavno miješajući kristalni šećer sa vazelinom. Kada ga nanesete na usne kružnim pokretima pređite prstima preko njih i postupak završite brisanjem vlažnom krpom.