Četvrtak, 24.10.2024.

Leteći cirkus SDA / Ministar za zijarete izbjeglicama Edin Ramić i Bisera Turković u Americi, ulaz 20 dolara

Petak, 26.11.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Docent doktor, a magistar nauka sa Sokoca i ministar za zijarete izbjeglicama Edin Ramić i ministrica vanjskih poslova, Bisera Turković, gostuju u Sjedinjenim američkim državama. Hajde što Ameriku zijareti ministar za izbjeglice, čovjek vjerovatno nije nikad bio u SAD i red je za mandata malo skoknuti i na američki kontinent. 

Čudi nas nastup Bisere Turković.

Ona je za života više provela u Americi, Hrvatskoj, Australiji, Beču, Kataru, nego u Bosni i Hercegovini. Ne brinite, svu  tu agilnost ministrica je  uredno naplatila. Sve i jedan dan.

Kao što se na plakatu vidi, ulaznica da se uživo vide i osjete naši ministri je 20 dolara. Otprilike kao cijena neke slabije karte kada igra Atlanta Hawks, NBA momčad. Ali vrijedi to svjetsko čudo i više. 

Bisera i Edin ne liče na NBA, više bacaju na Leteći cirkus Monty Python. I da znate, tih 20 dolara uopće nije bacanje para.

Amerika ima jedinstvenu priliku da vidi ovaj unikatan fenomen. Dok traje štrajk rudara, dok im država propada na svakom njenom ćošku, ministri te iste zemlje su na putu oko svijeta. 

Ma vrijedi užitak da se vide ministri svakog dolara. Vrijedit će vjerovatno čitati i ispovjesti i plač po Facebooku Edina Ramića. A, možda ovaj put u njemu proradi bosanski inat, pa ne objavi ništa.

Međutim, teško, jer je ovisnik. 

Selo gori, Edin se češlja, Bisera na frizuri.

Nije leteći cirkus Monty Python, ali jeste SDA cirkus.