Četvrtak, 24.10.2024.

Zašto DF-ovi zastupnici u Skupštini KS Milavica i Kerla pristaju na maltretiranje od strane SDA? Dernjava, prijetnje i druge malograđanštine…

Četvrtak, 11.11.2021. | Kolumne

Pored dešavanja sa sjednica Skupštine Kantona Sarajevo koja građani mogu pratiti putem televizije, zanimljiva su i ništa manje uzbudljiva i dešavanja “izvan etera”.

SDA zastupnici već nekoliko uzastopnih sjednica presreću zastupnike po hodnicima, prijete, uvjetuju i nude koješta u zamjenu za “ruku”.

Svoje bahato ponašanje prema zastupnicima DF-a, demonstriraju pozivajući se na ulogu najjače opozicione stranke.

Kako nam prenose izvori, posebno su izraženi napadi na DF-ove zastupnike Seada Milavicu i Bibiju Kerlu. Naime njih Klub SDA uopće ne doživljava kao nekoga ko bi o određenim pitanjima trebao iznijeti lične stavove, već isključivo kao izvršioce njihovih naređenja o tome kako treba da se izjasne o određenoj tački dnevnog reda.

Zastupnici Milavica i Bibija ipak iz objektivnih razloga nisu mogli pratiti SDA-ove zastupnike u glasanju za rebalans budžeta koji je bio nedavno na dnevnom redu. Iako su zastupnici SDA glasali ‘PROTIV’, ova dva zastupnika podržala su rebalans, no odmah potom pretrpili su užasnu scenu.

Naime dernjava sa koju su zastupnici čuli, a gledatelji nisu mogli čuti sve njene detalje, jer je sjednica već bila zaključena, zapravo je bila dernjava Mahira Devića zastupnika SDA. Pritisak koji trpe Milavica i Kerla kuluminirao je verbalnim napadom i osudama zbog toga što nisu glasali kao Klub SDA.

Takvo ponašanje koje su iz određenih razloga odlučili trpiti, odrazilo se na njihovo glasanje na prvoj narednoj sjednici koja je održana jučer.

Uplašeni Milavica i Kerla, slijepo su pratili upustva Kluba SDA iako bi po većini tačaka, da su glasali po vlastitom nahođenju, glasali skroz suprotno od onoga kako su se izjašnjavali.

Komentar na neprimjereno ponašanje zastupnika Devića kojem su svi svjedočili zatražili smo Milavice, no do trenutka objavljivanja ovog teksta nije nam odgovrio.

(PRESS)