Četvrtak, 24.10.2024.

Prvo taraba na vjenčanje, a sad i na Centralu SDA / Jednom botu se više ne dozvoljava da uđe u prostorije do daljnjeg

Subota, 18.09.2021. | Kolumne

Nekada je dreždao među tujama koje su rasle uz ogradu Centrale Stranke demokratske akcije po cijeli dan i čekao da ga neko pošalje po cigare. Bilo je to zlatno doba u poltronskoj karijeri polupismenog Adnana Linge, bota SDA.

Nakon što mu je prijatelj, radikalni bot iz Luksemburga pritvoren zbog istih stvari zbog kojih se i sam Lingo istražuje, neka preostala malo pametnija glava u SDA se odlučila zabraniti mu da dolazi u Centralu.

Zapravo je ograđivanje SDA od njih i njima sličnih počelo još od samog vjenčanja kćerke predsjednika SDA. Zaputio se tada Mulahusić iz dalekog Luksemburga u BiH iako je znao šta mu slijedi, ne jer je hrabar, već jer je bio ubijeđen da ga u Sarajevu čeka pozivnica za vjenčanje.

Prema saznanjima PRESS-a i izvoru kojem su se povjerili, noćima su se uzbuđeno prepisivali on, Lingo i Samir Avdić planirajući taj veliki dan.

Šok je nastao kada je nekoliko dana uoči vjenčanja pozvan Adnan Lingo i kada mu je umjesto pozivnica uručena naredba o danu i satnici kada treba početi redati stolove i stolice za zvanice.

Duboko razočarani pratili su vjenčanje putem live streama i tugovali što nisu na licu mjesta, kaže izvor PRESS-a, te dodaje da je upravo to bio razlog zbog kojeg su nakon snimka sa vjenčanja na kojem se prolama alkohol, te nakon saznanja da je zet Izetbegovića vlasnik kupleraja u Njemačkoj, likovali i javno se ograđivali od svega.

“E jes’ mi drago”, govorio je Lingo. “Jedino mi je malo zbog profesorice…”

Najteže im je, kako kaže izvor PRESS-a, padalo kada bi ih ljudi upitali zašto nisu na vjenčanju.

Izvor tvrdi da Mulahusića, iako vrijedno radi prema njihovim naredbama i naredbama njihovog kućnog obavještajca, Izetbegovići ni po koju cijenu nisu htjeli blizu, obzirom da su znali da je pitanje dana kada će biti uhapšen, te nisu željeli rizikovati da to bude upravo na vjenčanju. Također nisu željeli da osobu sumnjive prošlosti koja se veže i za terorizam imaju kao zvanicu. Ruku na srce, tu se moglo i progledati kroz prste, obzirom na mnoge zvanice sumnjive, ne samo prošlosti, već i sadašnjosti.

Za Lingu se samo kratko prokomentarisalo: “Ma kakav on, pa zna se za šta je on.”

Navodno se za njegovo angažovanje oko stolova i stolica zauzeo direktno Mehmedagić objašnjavajući to činjenicom da ga zaista fanatično brani sa nekoliko lažnih profila.

Ipak, Mehmedagić nije mogao djelovati na naprasnu odluku da mu se zabrani pristup Centrali. Neko je procjenio da takav kakav je, šteti ugledu stranke, te je rečeno da se nipošto više ‘ne smije vidjeti ni u blizini’.

Da će se ta odluka promjeniti zagarantovao mu je prvi čovjek OSA-e, ali u međuvremenu ne bi smjela izostati dosadašnja “podrška” koju pružaju.

Lingo se u slobodno vrijeme, (obzirom da u radno sada zaista radi) opredjelio da dokaže svoju odanost i u ovim teškim trenucima, nadajući se da će moći ponovo slobodno prilaziti Centrali, pa makar i po cigare išao.

(PRESS)