Četvrtak, 24.10.2024.

Umjesto na lica s naslovnica, SDA se oslonila na lica s potjernica

Četvrtak, 26.08.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Pored katastrofalnog učinka vlasti SDA, silnih afera i dugogodišnje agonije u koju su strovalili Bosnu i Hercegovinu, a posebno Bošnjake u njoj;

Pored lošeg posla, afera, respiratora, neizgrađenih tunela, nedovršenih vijadukta, katastrofalnih željezničkih i tramvajskih pruga, saobraćajnica, pretvaranja kliničkog centra u Bastilju, pored mase nepotizma, izbornih i reizbornih režija i krađa, postoji, ipak, jedna stvar koju SDA radi gore, ali koja srećom, ne košta toliko građane, kao ove prethodne navedene afere i aferčine.

Ono što SDA radi na katastrofalan i poguban način, prije svega po samu sebe, jeste vlastiti marketing i promocija.

O komunalnom redu, odvezu smeća, brine se i javnost alarmira jedan polupismeni uposlenik KJKP “Rad”.

Brine se on i o drugim pitanjima, samo nikada i o svom poslu. Tako je bilo do sada jer mu je SDA to omogućila, a sada suza suzu stiže kada je svjestan da toga više nema.

Bot do sad nije morao da radi, jer je bilo dovoljno da se kreće u odabranom Sekinom društvu. Umjesto da radi posao za koji je plaćen, da održava čistoću grada, on je sjedio i davao svoju ocjenu onoga što ne valja.

O radikalnom Mulahusiću i njegovim problemima sa zakonom nema potrebe puno govoriti.

Treće lice, nije s potjernice, ali rado bi ga vidjeli kao marketing menadžera i PR-a, novog “demokratskog” režima u Kabulu.

Ova tri SDA Facebook mušketira se pomno prate, pažljivo lajkaju i frekventno dijele od preostale zaluđene i poprilično slabo obrazovane nekolicine ljubitelja SE – BA diktature.

Podsjetimo da se SDA oslanja i na lica Fadila Novalića, Asima Sarajlića, Osmana Mehmedagića, oslanjali su se dugo na lice Amira Zukića itd.

Umjesto na lica s naslovnica, SDA se oslanjala i oslanja na lica s potjernica.

(PRESS)