Četvrtak, 24.10.2024.

Koliko koštaju postovi Faruka Kapidžića dia-e?

Srijeda, 28.07.2021. | Kolumne

Megafon bračnog para sa Poljina koji je posljednjih mjeseci upregnut da ‘kao intelektualac’ brani neodbranjive stavove i kriminalne radnje članova Stranke demokratske akcije, oglasio se opet na svom Facebook profilu.

Teze sa papirića koji mu daju na vratima vile na Poljinama, pretočio je u novi post u kojem je govorio navodno o onima koji su otišli iz SDA, a zapravo osobine koje je pobrojao kao one koje koje opisuju one što su otišli, neodoljivo podsjećaju na sve one koji su ostali.

A podsjetimo se kako je na svoju sadašnju poziciju došao Faruk Kapidžić dia:

– Seka je zvala Bakira, Bakir je zovnuo Šefika, Šefik je upoznao Halida, Halid je rekao ‘razumio’. Onda je Halid opet zvao Šefika, Šefik je zvao nekog sekretara u Predsjedništvo, sekretar je zvao Faruka Kapidžića i Faruk je imenovan za člana Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine.

Faruk je potom nazvao Seku da se zahvali.

– E, zato je Faruk Kapidžić dia, ponovo pisao post na Facebook-u. Faruk piše postove jer misli da je imenovan u stranačku komisiju za očuvanje Seke i Bakira, a radi se zapravo o Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika.

Piše Faruk i diskreditira sve one koji su napustili SDA. A i sam je cijeli život tvrdio da nije u SDA.

Mora se podsjetiti Faruka Kapidžića da su upravo oni koji su napustili SDA kao što su Zvizdić, Efendić, Čampara i mnogi drugi, obezbjedili glasove za SDA, koje Faruk Kapidžić dia sada eksploatiše kroz državni budžet i koeficijent ‘osam’, koji se potom množi sa osnovcom od cca 500,00 konvertibilnih maraka.

Pa vi računajte koliko koštaju postovi Faruka Kapidžića dia-e?

(PRESS)