Ponedjeljak, 28.10.2024.

Na inicijativu Danijele Kristić djeca sa deformitetom stopala u KS od sada imaju pravo na dva para ortopedskih cipela godišnje

Četvrtak, 22.07.2021. | Na mreži | Najnovije

Na inicijativu zamjenice predsjedavajućeg  Skupštine Kantona Sarajevo Danijele Kristić djeca koja zbog bolesti i deformiteta stopala moraju nositi ortopedske cipele od sada će imati dva para godišnje, dok su do sada imali pravo samo na samo jedne.

Ovu lijepu vijesti zastupnica Kristić je objavila na svom Facebook profilu te napisala kako je ovo jedna od inicijativa na koju je neizmjerno ponosna.

PRESS je kontaktirao zastupnicu Kristić koja nam je kazala:

Ponosna sam što će djeca imati mogućnost da dobiju ortopedske cipele dva puta godišnje, a ova inicijativa ima veliki značaj za mene lično jer sam povezana sa djecom koja imaju ovaj problem kao i njihovim roditeljima, kao što je naše zlatno dijete Ališan Omerbašić, čiji se otac od 2013. godine zalagao za isto. Napokon se želja djece i roditelja ostvarila. Kao što sam i napisala u svojoj objavi djeca su vojska najjača i sva su jednaka, sa i bez pomagala!

Facebook objavu Danijele Kristić prenosimo u cjelosti:

USVOJENA INICIJATIVA! 

Jedna od inicijativa na koju sam neizmjerno ponosna je usvojena!

Naime, djeca koja zbog bolesti i deformiteta stopala moraju nositi ortopetske cipele od sada će imati dva para godišnje, dok su do sada imali pravo samo na jedne.

Djeca su vojska najjača i sva su jednaka!