Ponedjeljak, 28.10.2024.

SDA radila promociju stranke na dan stradanja BOŠNJAKA!

Ponedjeljak, 12.07.2021. | Na mreži

U subotu u Bugojnu je organizovana je protestna šetnja za žrtve genocida u Srebrenici, koju je organizovala SDA Bugojno. 

Na samom pozivu svim građanima Bugojna iz organizacije SDA su kazali kako taj dan treba da se ponosno uzdignu iznad politike i da prisustvuju svi građani. 

Međutim član Naroda i Pravde iz ovog grada je ogolio istinu o tom dešavanju.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

U subotu u našem gradu organizovana je protestna šetnja za žrtve genocida u Srebrenici, koju je organizovala SDA Bugojno. 

Na samom pozivu svim građanima našeg grada iz organizacije SDA su kazali kako taj dan treba da se posnosno uzdignemo iznad politike i da prisustvuju svi građani. 

Gospodo iz SDA dokle ćete biti licemjerni? Zašto je prilikom upisivanja u knjigu žalosti bila postavljena SDA zastava? SDA olovka? 

Nemate pravo da se izdižete iznad institucija, prisvajate žrtve jer te žrtve nisu SDA žrtve, na taj način radite isto kao i drugi rušitelji države i sistema institucija. Općina Bugojno mora usvojiti rezoluciju u cilju institucionalnog obilježavanja 11.jula-Dan sjećanja na genocid, koji je počinjen u Srebrenici! 

Poštujući sve organizacije, vjerske, političke ili kulturne, obilježavanje mora imati državotvoran karakter, svi skupa, pod okriljem općine! 

Sljedeće generacije treba da znaju da je općina Bugojno svojom odlukom usvojila Rezoluciju o genocidu koji je počinjen u Bosni i Hercegovini.