Ponedjeljak, 28.10.2024.

Damir Marjanović: Ovo je vijest dana! Lijepo je kada te studenti već u prvim koracima nadmaše u znanju i umjeću!

Petak, 02.07.2021. | Na mreži

Prof. dr. Damir Marjanović podijelio je na svom Facebook profilu vijest dana za njega, a vezanu za pojavu delta soja u BiH.

Marjanović ističe da je vijest dana to što je jedna mlada ekipa dokazala da BiH ima stručnjake koji bez velike pompe, prevelikoga medijskog busanja i kukanja zbog nedostatka potpore, isključivo svojim znanjem, entuzijazmom i sredstvima još jednom dokazuju da BiH ima znanstvene kapacitete za visoko sofisticirane genetičke analize. 

Čestitao je kolegi Konjhodžiću i njegovoj mladoj ekipi, kojima je, većinom, imao čast i zadovoljstvo da bude profesor. 

Na kraju je kazao:

“Lijepo je kada te studenti već u prvim koracima nadmaše u znanju i umjeću!”

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti: 

Ovo je vijest dana! Ali ne zato što je famozni delta soj došao u BiH. To je bilo i očekivano. Vjerujem da je on tu već neko vrijeme samo ga “nismo uhvatili”.

Uzgred sve mjere koje su sprječavale širenje svih dosada prisutnih sojeva su efikasne i protiv ovoga soja (bez obzira što se brže može širiti ako mu mi to dopustimo), a preliminarna istraživanja pokazuju da su vakcine podjednako efikasne i za ovaj soj.

Dakle, kao i do sada, treba biti mudar ali ne treba se širiti panika! Po meni, ovo je vijest dana jer je jedna mlada ekipa dokazala da BiH ima stručnjake koji bez velike pompe, prevelikoga medijskog busanja i kukanja zbog nedostatka potpore, isključivo svojim znanjem, entuzijazmom i sredstvima još jednom dokazuju da BiH ima znanstvene kapacitete za visoko sofisticirane genetičke analize.

Čestitam kolegi Konjhodžiću i njegovoj mladoj ekipi, kojima sam, većinom, imao čast i zadovoljstvo da budem profesor.

Lijepo je kada te studenti već u prvim koracima nadmaše u znanju i umjeću!