Nedjelja, 27.10.2024.

Ministar Delić: Do kraja godine novi zakonski okvir za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji na području KS

Subota, 19.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić podijelio je informaciju da će do kraja godine biti izrađen novi zakonski okvir za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji na području KS.

Delić je dodao i to da u skladu s Rješenjem, Stručna komisija dužna je, u naredna četiri mjeseca, pripremiti Nacrt Zakona, provesti javnu raspravu o ovom Nacrtu, te dva mjeseca po okončanju javne rasprave pripremiti Prijedlog predmetnog Zakona, kao i Izvještaj o radu Komisije koji će dostaviti ministru.

Objavu ministra Delića prenosimo u cjelosti:

Do kraja godine novi zakonski okvir za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji na području KS.

Danas sam, po funkciji ministra, potpisao Rješenje o imenovanju Stručne komisije za analizu i izradu teksta izmjena i dopuna ili izrade novog teksta Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području Kantona Sarajevo, a s ciljem unaprijeđenja procedura vezanih za dodjeljivanje novčanih podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji na području Kantona.

Shodno ovom Rješenju, Stručna komisija obavezna je nakon detaljne i stručne analize teksta navednog Zakona predložiti potrebne izmjene i dopune ovog zakona ili ako to bude potrebno, predložiti izradu novog teksta Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području KS.

U skladu s Rješenjem, Stručna komisija dužna je, u naredna četiri mjeseca, pripremiti Nacrt Zakona, provesti javnu raspravu o ovom Nacrtu, te dva mjeseca po okončanju javne rasprave pripremiti Prijedlog predmetnog Zakona, kao i Izvještaj o radu Komisije koji će dostaviti ministru.