Nedjelja, 27.10.2024.

Općina Novo Sarajevo daje financijsku podršku JU „Studentski centar”

Utorak, 15.06.2021. | Na mreži

Hasan Tanović, načelnik Općine Novo Sarajevo jučer je sa  v. d. direktorom JU „Studentski centar” Sarajevo Tonijem Vukadinom potpisao Ugovor o finansijskoj podršci za nabavku kompjutera, a s ciljem podrške radu tog centra i stvaranja boljih uslova za boravak studenata.

Tanović je naveo kako će Općina Novo Sarajevo nastaviti će podržavati ovakve i slične projekte koji za cilj imaju unapređenje obrazovnog sistema, poboljšanja studentskog standarda, kao i druge kvalitetne projekte u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima.

Objavu prenosimo u cjelosti:

JA STUDENT ! Naša je obaveza da brinemo o studentima, jer je to jedini način da osiguramo svijetlu budućnost naše države. Samo roditelji čija djeca borave u Studentskom domu Bjelave znaju koliko im je teško, ali ne odustaju. Ni mi nećemo odustati od naših studenata bez obzira što administrativno nisu sa općine Novo Sarajevo! Naša djeca su naša obaveza! Juče smo sa  v. d. direktorom JU „Studentski centar” Sarajevo Toni Vukadinom potpisali Ugovor o finansijskoj podršci za nabavku kompjutera, a s ciljem podrške radu tog centra i stvaranja boljih uslova za boravak studenata.

Danas Centar pruža usluge smještaja i ishrane za oko 2.000 studenata UNSA koji su gotovo podjednako raspoređeni na lokalitetima Bjelave i Nedžarići. 

Općina Novo Sarajevo nastaviti će podržavati ovakve i slične projekte koji za cilj imaju unapređenje obrazovnog sistema, poboljšanja studentskog standarda, kao i druge kvalitetne projekte u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima.

NOVI POGLED NA NOVO SARAJEVO #novipoglednanovosarajevo