Nedjelja, 27.10.2024.

Konsultant Ministarstva slavi ratnog zločinca

Srijeda, 09.06.2021. | Na mreži | Najnovije

Vladimir Vuković, konsultant Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u Crnoj Gori na svom Facebook profilu je slavio osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Međunarodni sud u Hagu potvrdio je jučer pravosnažnu presudu bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, prvostepeno osuđenom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti nad nesrbima tokom rata u BiH.

“Jer u mjestu ispod Treskavice, ne rađaju majke kukavice, zajedničke čuvaćemo slike, đenerale Srpske Republike”, napisao je Vuković uz fotografiju Mladićeve kape.

Vuković je nedavno bio u centru pažnju nakon što je novinara Radio televizije Crne Gore (RTCG) Nebojši Šofrancu vrijeđao na Aerodromu Podgorica tokom dočeka juniorskog vicešampiona svijeta boksera Petra Liješevića. ,

On je Šofranca više puta nazvao “splačinom”.

Vuković je konsultant Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem čelu je Vesna Bratić i on je, kako su kazali “Vijestima” nedavno iz tog resora, angažovan od 1. aprila, na određeno vrijeme, “u skladu sa potrebama Ministarstva za uređenjem pitanja iz domena stručnog obrazovanja koje se sprovodi u auto-školama u Crnoj Gori”.

Iz Ministarstva su tada kazali da nemaju mehanizam da ga sankcionišu, a premijer Zdravko Krivokapić je ranije kazao da se Vuković pokajao, te da želi da se izvini Šofrancu.

Vuković, međutim, to nije učinio.