Petak, 25.10.2024.

Politika u FSBiH – SDA, HDZ i SNSD su preuzeli i Savez! Kako im se ‘potkrao’ plasman Veleža? Forza Velež!

Ponedjeljak, 31.05.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Sport | Vijesti

Velež je u zadnjem kolu obezbjedio učešće u UEFA takmičenju. Veliki dan za Velež, veliki dan za Hercegovinu. Sreća pa je Velež obezbjedio mjesto koje vodi u Evropu. Na vrijeme. Posljednja dešavanja u našem fudbalskom takmičenju ne ulijevaju nadu i ne šire optimizam. 

Ovu takmičarsku  godinu u našem najvišem fudbalskom rangu obilježile su mnogobrojne sporne sudijske odluke. Može se reći da je puka sreća što na tribinama nije bilo navijača, jer bi sigurno svjedočili navijačkim neredima, porastu nacionalizma i nasilja.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine  proveo je izbore. Može se reći da su  SNSD, HDZ i SDA preuzeli i Savez.  Za predsjednika Saveza je izabran Vico Zeljković,  glavom i bradom, sestrić Milorada Dodika. 

Čudi li vas onda što je Borac prvak?

U rukovodstvu FSBiH možemo naići i na imena poput Vlade Rogića, HDZ pulena iz Centralne izborne komisije.  Nagrade za vjernost se dodjeljuju i kroz sportske organe. 

Nemojte misliti da se u SDA ne bave fudbalom. Tome svjedoči i angažman Adnana Džemidžića, istaknutog člana SDA i  generalnog sekretara u Fudbalskom savezu. Tu je i vjerni pratilac Tahira Lende, premijera SDA SBK, Midhat Sarajčić, koji bi kao trebao štititi interese B klubova unutar Izvršnog odbora Fudbalskog saveza. On, po svemu sudeći najbolje štiti svoje, jer, prema mišljenju onih koji pršte zbog toga kako se sudilo Sarajevu, Željezničaru, Olimpiku, Velež može da zahvali Bogu na plasmanu. 

U Fudbalskom savezu, izgleda, sve je manje fudbala. U organima krovnog Saveza nema predstavnika Sarajeva, Željezničara, Veleža, Slobode. U reprezentativne, stručne štabove se angažuju djeca funkcionera Saveza itd. Nadat se da Velež ove godine nije samo incident. Forza Velež!

(PRESS)