Petak, 25.10.2024.

U SDA ILIDŽA NEŠTO TUKNE KAO SIVI PRSLUK KOJI SE SEDMICAMA NE SKIDA

Nedjelja, 30.05.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Nigdje nije jasaniji i vidljiviji sunovrat politike SDA kao na Ilidži. Ilidžanska organizacija je slovila za jedan od bastijona, gdje je SDA od svog osnutka naišla na podršku kao rijetko gdje. Stariji Ilidžanci će se sjetiti skupova SDA u Hrasnici i svedušne podrške koju je tada stranka sa rahmetli Alijom Izetbegovićem na čelu uživala.

Ilidžanci su SDA podržavali i poslije agresije, a ostale stranke nisu nikada bile ni blizu narušavanja njene dominacije. Do izbora 2020. godine kada je Fikreta Prevljaka, kandidat trojke Nermin Muzur “ćuhno” 10.000 glasova razlike.

Ako biste pitali Ilidžance da imenuju pojavu koja je svojim djelovanjem svukla SDA na ovo što je danas, većina bi kazalo Ahmed Krupalija.

Ahmed Krupalija, vječiti apsolvent fakulteta u Travniku i sin butmirskog imama, je sekretar OO SDA Ilidža i produžena ruka lokalnih tajkuna, naš portal je u nekoliko navrata ranije detaljnije o tome pisao.

On je svojim djelovanjem od respektabilne organizacije napravio “šupu” sklepanu od kadrova koje niti jedna druga stranka nije htjela.

Potrošeni prefabrikovani kadrovi i oni sa opskurnim intelektualnim kapacitetom čine danas Izvršni odbor SDA Ilidža. Čak u gorem stanju se nalaze mjesni odbori, koji više ne broje 25 članova minimalno kao nekada, već su mogli da izaberu od 7-25, što samo po sebi pokazuje u šta je Krupalija ovu organizaciju pretvorio u saradnji sa par muških mahaluša tjerajući sve iole ozbiljne ljude iz stranke.

Samo neko naivan i nikako informisan može povjerovati u tvrdnju da je Damir Laličić postao predsjednik OO SDA Ilidža, na papiru možda DA, ali u praksi apsulutno NE!

Damir Laličić je Krupaliji i muškim tetkama oko njega naredna meta, koja će biti kolateral neminovnog kraha koju će SDA Ilidža doživjeti.

Nekom će ove naše tvrdnje zvučati tendeciozne, međutim objavit ćemo ekskluzivno sastav izvršnog odbora SDA Ilidža i imena predsjednika mjesnih odbora, kao najbolji dokaz istinitost svega ranije navedenog.

PREDSJEDNIK OO
Laličić Damir
POTPREDSJEDNICI OO
Karić Midhat
SenahId Godinjak-DUGI
Mustafić Kemo
Mulaosmanović Admir
Begić Munevera
SEKRETAR OO
Krupalija Ahmed
ČLANOVI IZVRŠNOG ODBORA OO SDA ILIDŽA
Baberović Zijad
Balaš Mustafa
Baručija Elvedin
Bešović Enes
Borančić Dženana
Čolo Bajro
Hadžić Ismira
Hodžić Adnan
Hošić Mirsad
Muhović Mirsad
Musić Emir
Prazina Munir
Prevljak Fikret
Šačić Enes
Žunić Almin
PREDSJEDNICI MJESNIH ODBORA OO SDA ILIDŽA
Smajić Senaidin
Hodžić Hanan
Hadžić Refik
Pintol Amel
Bašović Džemko
Kuršumović Munevera
Gaši Mustafa
Nuhbegović Elma
Logo Muamer
Ražanica Jasmin
Dizdar Muamer
Sinanović Edin
Kešo Alen

Svakome ko iole poznaje prilike na Ilidži kristalno je jasno da ova ekipa može obezbijediti samo jedno, a to je sigurna propast i još veću dubiozu ilidžanskog ogranka Stranke demokratske akcije.