Petak, 25.10.2024.

Istražili smo, evo od čega se skrpilo novo rukovodstvo SDA na Ilidži; Od LDS-a, preko SDP-a, SBB-a pa sve do kadrova SBiH-a; Slobodan pad ilidžanske SDA!

Petak, 28.05.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

Nakon izbornog kraha SDA i njihovog kandidata za načelnika Fikreta Prevljaka na posljednjim lokalnim izborima, prije nekoliko dana izabrano je novo rukovodstvo. Izabrali su kako su rekli ‘obećavajuću strukturu koja garantira uspjeh u budućnosti.

U svom saopćenju OO SDA Ilidža naveli su da je ‘novi predsjednik OO SDA Ilidža dugogodišnji član i trenutni vijećnik u općinskom vijeću Damir Laličić, koji je obavljao funkciju predsjednika Povjereništva, a da su potpredsjednici Senahid Godinjak, Admir Mulaosmanović, Kemal Mustafić, Midhat Karić i Munevera Begić’.

PRESS je istražio političku karijeru imenovanog rukovodstva:

DAMIR LALIČIĆ, PREDSJEDNIK

Novoimenovani predsjednik Damir Laličić svoju političku karijeru pokušavao je graditi još od davne 2008. godine. Tada je bio ‘kapacitet’ koji je svoje mjesto mogao potražiti samo na listi SDU-LDS, gdje je ostvario ‘zapažene’ rezultate osvojivši zavidna 174 glasa, na Ilidži, na kojoj pravo glasa ima preko 65.000. Laličić nije uspio ući u vijeće.

Iako nam ga iz OO SDA Ilidža predstavljaju kao dugogodišnjeg člana ove stranke, istina je da je tu ponik’o 2016. godine.

Poređenja radi prethodni predsjednici ove Općinske organizacije su bili Husein Mahmutović, Amer Ćenanović i Fikret Prevljak.

SENAHID GODINJAK, PRVI POTPREDSJEDNIK

Senahid Godinjak svoju političku karijeru gradio je u SDP-u ali i SBiH-u na Ilidži. U svemu u čemu se okušao, nije uspio. Tako je bezuspješno stajalo njegovo ime kao opcija za vijećnika, jer ga građani nisu izabrali, probao se kao kanidat za nečelnika 2012. godine, te potom na Općim izborima 2014. godine. Sada će nastaviti u SDA, kao vijerni SDA-ovac.

MUNEVERA BEGIĆ, POTPREDSJEDNICA

Svoje vrijeme dočekala je i Munevera Begić. Dok je SDA vrijedila za ‘nešto’ u ovoj općini, Munevera je uglavnom služila za popunjavanje liste. Tako se našla na njenom začelju, a Ilidžanici se vole našaliti na taj račun, pa kažu ‘da je neko protres’o listu Munevara bi spala’. Sada kada je SDA na Ilidži na koljenima Munevera je bila ‘dovoljno dobra’ da čini čak i njeno rukovodstvo. Munevera naravno nije uspjela ući u vijeće, no to ni ne čudi, više čudi činjenica da se nije uspjela ni pomaći sa svoje pozicije broj 36.

ADMIR MULAOSMANOVIĆ, POTPREDSJEDNIK

Mulaosmanović je poznat po svojim predavanjima i govorima koje je držao kao istaknuti član SBB-a. Okušao se na izborima 2010. godine, ali kao i svi njegovi prethodnici, bezuspješno.

KEMAL MUSTAFIĆ, POTPREDSJEDNIK

Građanima Ilidže nije poznato ko je Kemal Mustafić.

MIDHAT KARIĆ, POTPREDSJEDNIK

Midhat Karić jedini je pojedinac u novoimenovanom rukovodstvu SDA koji se ničim ne uklapa u gore pobrojana imena. Maloljetni je borac, RVI, SDA član od njenog osnivanja. Ilidžance čudi da se njihov komšija, čestit i pošten odlučio uhvatiti u kolo sa pomenutim preletačima.

Kako PRESS nezvanično saznaje još uvijek se čeka sastanak novog rukovodstva OO SDA Ilidža. Na dnevnom redu trebalo bi da se nađe i tačka: Razmjena dosadašnjih političkih iskustava iz stranaka u kojima smo djelovali, ali se odlaže održavanje sjednice jer novoimenovani potpredsjednici nisu obavijestili stranke u kojima su do sada djelovali, da su odlučili biti SDA.

Dok ne prevaziđu ovaj ozbiljni administrativni problem, ostaje da konstatujemo da Ilidžanska SDA živi svoj slobodan pad i da joj nema povratka!