Petak, 25.10.2024.

Ljubav bračnog para sa Poljina i Kapidžića die – ja tebe komisijom od 4.000 KM mjesečno, a ti mene Facebook postovima

Četvrtak, 20.05.2021. | BiH | Kolumne | Najnovije | Vijesti

“Došlo je vrijeme da se u SDA radi pošteno, stručno i u interesu svih građana. To nije dobro okruženje za takve sebične, samožive, nestručne i bezobrazne poltrone koji čitav život žive na grbači privatnog sektora. Sretan put Denisima i neka u drugim strankama potraže odgovarajuće toksično okruženje”, saopštio je Faruk Kapidžić dia, član Komisije za očuvanje  nacionalnih spomenika Bosna i Hercegovine. 

Član te hladovine, pardon Komisije, postaje se bez javnog oglasa,  bez izbora i izbornih listi. Bakir nazove Šefika radi Farukovog probitka. Složena stranačka procedura.  Ja tebe komisijom, ti mene fejsbuk postovima.
Na identičan način,  Faruk Kapidžić dia,  nešto ranije, je  delegiran i za kantonalnog ministra. Samo, pri ovoj proceduri,  Poljine zovu kondora, čitaj Asima.

Zaista je mnogo denisa u SDA, ali je samo jedan Faruk Kapidžić.  Bez stranačkog staža, bez podrške baze, bez stranačkih sastanaka, bez  komunikacije sa bazom (izuzev naravno one sa sarajevskih Poljina), Faruk dia je prešao mukotrpan put od kantonalnog ministra do državne komisije i zavidnih  4.500 maraka primanja. Upravo onoliko, koliko imaju parlamentarci, pa i Denis Zvizdić, koji je na posljednjim izborima dobio 38.506 glasova birača.

Ali, eto, kako kaže Faruk, došlo je vrijeme da se u SDA radi, pošteno stručno i u interesu svih građana. Valjda je mislio na poštenog Asima i poštenu Sebiju, stručne Biseru i stručnog Fadila. Ne vjerujemo da je Kapidžić smetnuo dzometne i sposobne Fikreta Hodžića Malinu, Fahru Solaka i svu stručnu i specijalističku opremu koju su nabavljali putem FUCZ.

Deseci su i stotine obrazovanih, iskusnih i provjerenih kadrova u SDA, koji nikad neće imati priliku da budu kantonalni ministri i članovi komisije u kojoj po jednom mjesečnom zasjedanju naplatite preko 4.000 KM sa državnog budžeta.  Deseci su i stotine iskusnih i obrazovanih kadrova SDA, koji su svoj radni vijek potrošili angažujuci se u svakoj izbornoj kampanji. Radeći pošteno i samozatajno obavljajući svoje stranačke dužnosti.

Mnogi nikada nisu, niti će imati priliku, kakvu  je zlatni bračni par darovao Harisu Zahiragiću. Žive zastupnike u Skupštini KS, Bakir i Sebija pretvorili su u prepone koje tromi i zadebljali Haris preskače po atletskoj SDA stazi.Svi oni što  su decenijama radili, osvajali glasove, borili se za državne ali i stranačke interese proglašeni su ćutolozima.

Nisu više bitna ni 38.506 glasa Denisa Zvizdića, ni preko devedeset nominacija sa terena u ime kandidature za Člana Predsjedništva. Bitne su galamdžije Faruk i Haris. Nebitni su ćutolozi i sva stranačka baza. Bakir je očito uradio predizbornu platformu.

Igra za Sebiju, Osmicu, Biseru, Harisa i Faruka, zanemaruje taktiku. Zagarantovan mu je kraj karijere u nižerazrednom Vratniku.